Cat costa sa incarci o Dacia Spring in 2023?

Dacia Spring este prima masina electrica din gama Dacia. Aceasta a inregistrat vanzari impresionante, deoarece este catalogata ca fiind una dintre cele mai accesibile masini electrice din Europa. In plus, este o masina fiabila, usor de intretinut, cu ajutorul careia poti sa te deplasezi foarte eficient in oras, pentru a merge la serviciu sau pentru a duce copiii la scoala 

Daca te intereseaza sa afli cat costa sa incarci o Dacia Spring si alte detalii importante despre aceasta masina moderna, citeste in continuare articolul. 

Cateva detalii tehnice 

Spring are aspect de Mini SUV, deoarece prezinta o garda la sol mai ridicata si bare de protectie fata si spate, insa este o masina de oras, usor de condus si de manevrat. Desi are doar 3,73 metri lungime, Dacia Spring poate oferi suficient de mult spatiu pentru o familiei cu patru membri.  

Pentru ca este o masina usoara, ce cantareste doar 970 kg, Dacia Spring este destul de agila, deoarece este echipata un motor electric de 44 CP.  Autonomia bateriei este de 225 km, ceea ce o face perfecta pentru sase zile de condus in oras 

Dimensiunile modelului electric Dacia faciliteaza accesul in cele mai inguste locuri de parcare. Portbagajul sau are o capacitate de 300 de litri si este suficient de incapator, iar scaunele se pliaza daca ai nevoie de mai mult spatiu. 

Echipamentul standard include inchidere centralizata la distanta, geamuri electrice si franare automata de urgenta. Optional, Dacia Spring vine dotata cu un ecran tactil de 7 inchi, cu conectivitate Apple CarPlay si Android Auto, alaturi de un sistem de aer conditionat si camera de marsarier 

Cat costa sa incarci o Dacia Spring Electric in 2023? 

Motorul electric al modelului Dacia Spring este alimentat de un acumulator de 26,8 kWh si produce doar 44 CP, atingand o viteza maxima de 125 de km/h.  

O incarcare completa dureaza 14 ore la o priza de uz casnic sau cinci ore cu un incarcator de perete de 7 kW.  Intr-un punct de incarcare public de 30 kW, timpul pentru o incarcare a bateriei la 80% din capacitate scade la mai putin de o ora.  

O Dacia Spring se poate incarca acasa cu circa 30 de RON in 2023, deoarece pretul mediu la furnizorii de energie electrica din Romania este de 1,1 lei/kWh. Acesta reprezinta, totodata, si costul pentru a parcurge intre 160 de km in sezonul rece si 260 de km vara cu o singura incarcare. 

Astfel, Dacia Spring este destul de avantajoasadin punct de vedere al costurilor de exploatare, fiindca o masina cu combustie interna poate parcurge astazi doar aproximativ 60 de kilometri la un cost similar. 

In concluzie, acum ca ai aflat cat costa sa incarci o Dacia Spring, stii ca aceasta reprezinta o masina excelenta, mai ales daca calatoresti foarte mult in interiorul orasului. Pe langa faptul ca prezinta un cost scazut de intretinere, aceasta este proiectata astfel incat sa ofere o mobilitate urbana excelenta si un spatiu foarte mare raportat la dimensiunile exterioare