Dacia Spring electrica se afla pe podiumul european la vanzarile de masini electrice

Mobilitatea electrica devine treptat parte din viata noastra de zi cu zi. Cu modelul Spring, Dacia se alatura acestei tendinte, oferind un autovehicul 100% electric, nepoluant si economic, cu caracteristici atractive 

Dacia adapteaza mobilitatea electrica la dorinta sa de a oferi o masina moderna, care sa raspunda nevoilor esentiale unor categorii cat mai diverse de conducatori auto. Astfel, Dacia Spring electrica are dimensiuni reduse, un design robust si este oferita consumatorilor la un pret extrem de competitiv.  

Acestea pot fi principalele motive pentru care cumparatorii prefera Dacia Spring, insa mai exista cateva avantaje pe care le ofera acest autoturism. Citeste in continuare articolul si afla de aici care sunt cele mai importante caracteristici ale modelului si care sunt celelalte beneficii cu care acesta vine la pachet.  

De ce Dacia Spring electrica este atat de bine vanduta? 

Dacia Spring electrica se afla pe podiumul european la vanzarile de masini electrice. Aceasta a fost comercializata in 14494 de exemplare in primele 3 luni ale anului 2023, ceea ce reprezinta un real succes.  

Acest model Dacia a cucerit piata de autoturisme in primul rand datorita specificatiilor avantajoase, dar si pretului accesibil pentru aceasta categorie de masini 

Spring EV are mai putin de 4 metri lungime, adica este o masina egala cu Dacia Sandero Stepway in lungime. Cu toate acestea, este un autovehicul destul de inalt si de incapator in interior. Dispune de un portbagaj de 270 de litri si ofera suficient spatiu pentru patru adulti, asa ca este destul de incapatoare.  

La interior, Dacia Spring prezinta un afisaj digital de 3,5 inch care include informatii cheie despre transmisia electrica. In plus, este disponibil si un sistem de infotainment cu ecran tactil de 7 inch, dar acesta este optional. 

Dacia Spring electrica este proiectata pentru calatorii urbane, asa ca dispune de un motor cu o putere de 33 kW. Prin urmare, Spring are  o autonomie de 230 km in afara orasului si 305 km pentru calatoriile pe strazile urbane.  

Atentie, insa, deoarece autonomia sa reala depinde de mai multe lucruri si poate sa difere de la un sofer la altul sau dintr-un climat in altul. Stilul de condus, terenul, precum si conditiile meteorologice joaca un rol important in stabilirea autonomiei. Consumul mediu este de 13,9 kWh/100 km, iar in oras 10 kWh/100 km. 

Bateria litiu-ion are o garantie de  8 ani sau de 120.000 km si are o capacitate minima de incarcare de 75%. O incarcare completa a bateriei poate oferi calatorii zilnice, ce se pot intinde pe o perioada de o saptamana. Datorita modului Eco, poate fi marita autonomia si pot fi economisite pana la 9% din costurile energetice, prin diminuarea anumitor functionalitati si prin limitarea vitezei Spring-ului la 100 km/h. 

In concluzie, Dacia Spring electrica este un autovehicul cu care te poti deplasa in siguranta si economic pe strazile orasului in care locuiesti. Acestea sunt principalele motive pentru care Dacia Spring este una din cele mai bine vandute modele de masini electrice din toata Europa.