Tot ce vrei sa stii despre nivelul de autonomie Dacia Spring

Lansat in 2021, modelul Dacia Spring este un autovehicul care a revolutionat segmentul masinilor moderne de oras, deoarece este 100% electric si are un pret accesibil. Astfel, este un model ideal pentru conducatorii auto care cauta o masina cu care sa se deplaseze in mod economic la birou sau in alte zone urbane.  

Cea mai ieftina masina electrica din gama Dacia ofera un spatiu interior ideal pentru activitatile din mediul urban, un motor electric fiabil si o autonomie Dacia Spring rezonabila.  

Care este nivelul de autonomie Dacia Spring? 

Dacia Spring este cel mai accesibil vehicul electric de pe piata europeana, care reuseste sa se plieze perfect pe nevoile unei familii urbane.   

In spatele unui aspect crossover, exista o masina perfecta de oras, cu patru locuri confortabile si un motor electric de 33 kW, echivalentul a 44 de cai putere. Tractiunea este fata, iar motorul este combinat cu o cutie de viteze ZE. Astfel, masina are nevoie de 19,1 secunde pentru a ajunge la 100 km/h. Viteza sa maxima declarata este de 125 km/ h, ceea ce este suficient pentru sofatul in interiorul orasului 

Masina se incadreaza in segmentul A al pietei si, ca atare, prezinta dimensiuni compacte, cu o lungime de 3,73 metri, o latime de 1,58 metri si 1,51 metri inaltime. Ampatamentul este de 2,42 metri. Portbagajul are 270 de litri, dar aceasta caracteristica poate fi extinsa prin rabatarea scaunelor din spate. 

Nivelul de autonomie Dacia Spring este de 230 km in afara orasului si 305 km in interiorul acestuia. In ceea ce priveste autonomie Dacia Spring iarna, aceasta scade, insa prin aplicarea functiei ECO de pe consola centrala, poate fi sporita cu aproximativ 9%. 

In ceea ce priveste durata reincarcarii bateriei, aceasta poate varia de la mai putin de o ora pentru o reincarcare de circa 80%  si mai putin de o ora si jumatate pentru o reincarcare de 100%.  

Echipamentele de siguranta ale seriei Dacia Spring includ ABS, ESC, pana la 6 airbag-uri, aprindere automata a luminilor si franare automata de urgenta. Ultima functie este activata de la 7 km/h in sus, detectand distanta vehiculului din fata, indiferent daca acesta este stationat sau se afla in miscare. In cazul unui risc de coliziune, se activeaza initial un sistem de avertizare vizuala si acustica, dupa care masina franeaza brusc. 

Poate fi un autovehicul care sa te ajute sa te deplasezi cu usurinta in interiorul orasului, datorita marimii reduse si a motorului electric, ce poate produce economii substantiale in bugetul familiei. 

In concluzie, datorita nivelului de autonomie Dacia Spring, aceasta masina reprezinta o optiune excelenta pentru cei care isi doresc o masina performanta, cu care sa se deplaseze la birou, la serviciu sau la shopping. Daca te impresioneaza acest model de autovehicul, afla multe alte informatii interesante de la consultantii Serus Dacia.  

Te invitam la o vizionare in showroom-urile noastre pentru un test autonomie Dacia Spring si pentru a afla care sunt ofertele speciale din noul program Rabla Plus! Poti achizitiona mai multe modele de masini cu ajutorul acestui program, inclusiv Dacia Logan sau alte optiuni performante.