Top 3 masini de oras din gama Dacia

Gasirea masinii potrivite poate fi dificila, daca nu ti-ai stabilit cateva criterii clare. Este indicat sa te orientezi spre un model care sa raspunda anumitor dorinte si care sa se plieze 100% pe stilul tau de viata 

Daca iti doresti un vehicul cu care sa te aventurezi pe trasee accidentate, atunci poti cauta o masina de teren sau una cu garda la sol mai ridicata si tractiune integrala. Insa, daca vrei o varianta cu care sa-ti duci copiii la scoala, pentru naveta zilnica la serviciu sau pentru cumparaturile de weekend, atunci poti sa-ti indrepti atentia catre gama de masini de oras din oferta Dacia.  

Ai numeroase optiuni spre care te poti orienta, insa este important ca inainte de a te opri asupra unei variante, sa ai in vedere caracteristicile celor mai vandute masini de oras din oferta producatorului autohton.  

Masini de oras recomandate din oferta Dacia 

Masinile de oras au cateva atribute care le deosebesc de restul segmentelor auto. Afla care sunt cele mai importante caracteristici: 

1. Design compact 

Variantele de masini de oras sunt construite pe platforme compacte, pentru a putea fi folosite cu usurinta in zonele aglomerate si pe stradutele inguste 

Dimensiunile reduse pot afecta dimensiunea portbagajului. In ciuda acestui fapt, Dacia Spring, Logan si Sandero Stepway dispun de un portbagaj incapator, care poate depozita destul de multe bagaje 

De exemplu, Dacia Spring are un portbagaj cu o capacitate de 290 de litri. Acesta este suficient de incapator pentru transportarea cumparaturilor sau pentru bagajele unei calatorii scurte in proximitatea orasului. 

Dacia Logan prezinta un portbagaj cu circa 500 de litri de depozitare, iar Sandero are un portbagaj de 320 de litri, suficient de mare pentru nevoile specifice drumurilor zilnice in interiorul orasului. 

2. Consum redus 

Cand vorbim de masini de acest fel, vorbim de motorizari economice, special concepute pentru a consuma cat mai putin atunci cand esti prins in ambuteiaje. Spring este primul model Dacia cu motorizare 100% electrica, ce dispune de franare cu recuperare a energiei.  

Dacia Logan prezinta mai multe tipuri de motorizari: TCe 90, TCe 90 CVT, TCe 90 MT6 si ECO-G 100. 

Dacia Stepway poate fi cumparata in varianta de GPL + benzina sau doar benzina, cu motorizare TCe 90 sau TCe 90 CVT. Toate aceste optiuni ofera consum redus, care conteaza pentru deplasarile citadine. 

3. Siguranta 

Toate aceste trei modele pun accent pe siguranta, oferind mai multe functii vitale, printre care se pot numara: senzori de parcare, reglare pe inaltime a volanului, ecran multimedia, card hands-free, frana de parcare electrica si faza scurta cu tehnologie led. Aceste dotari te pot ajuta sa ai parte de calatorii sigure si confortabile, cu copii si familia! 

Asadar, orienteaza-te spre una dintre aceste masini daca iti doresti calitate la un pret accesibil si un autovehicul cu accent pe siguranta si confort.